Επιλογή Σελίδας

 

Δελτίο Τύπου

Ενημερωτική εκδήλωση ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα

17 Ιουνίου 2024

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, ΑγκαλίαΖΩ πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: « Ενημερωνόμαστε για το Μελάνωμα και το Καρκίνο του Δέρματος».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν, ο καθηγητής Δερματολογίας -Αφροδιοσολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Διευθυντής Α’ Κλινικής Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Νοσοκομείο Συγγρός – κύριος Αλέξανδρος Στρατηγός,ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης καθώς και για τους τρόπους πρόληψης του μελανώματος. Μια εξαιρετική και άκρως ενημερωτική ομιλία η οποία ενθουσίασε το κοινό.

Στη συνέχεια, η καθηγήτρια Παθολογίας-Ογκολογίας ΕΚΠΑ και Διευθύντρια Α’Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. Λαϊκό κυρία Ελένη Γκόγκα,ενημέρωσε το ακροατήριο για το τι πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής με μελάνωμα και καρκίνο του δέρματος όπως και για τη συστηματική θεραπεία του μελανώματος. Η εξαιρετικά κατατοπιστική ομιλία της βοήθησε να γίνει απολύτως κατανοητό ότι η επιστήμη εξελίσσεται και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τους ασθενείς και ιδιαίτερα τους πάσχοντες από καρκίνο του δέρματος και μελάνωμα.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ή έγκριτη δημοσιογράφος υγείας κυρία Φωτεινή Γεωργίου. Στο τέλος των ομιλιών το κοινό είχε τη δυνατότητα να απευθύνει ερωτήσεις στους ομιλητές , οι οποίες απαντήθηκαν με εξαιρετικά επεξηγηματικό και κατανοητό τρόπο προς όφελος όσων παραβρέθηκαν στην ενημερωτική εσπερίδα.

Η πρόεδρος του ομίλου Αναστασία Πασακοπούλου εξέφρασε τις ευχαριστήριες στη κυρία Γκόγκα, στο κύριο Στρατηγό, στη κυρία Γεωργίου, στις εθελόντριες και επαγγελματίες του ομίλου καθώς και στο εξαιρετικό κοινό που παρακολούθησε την εσπερίδα με μεγάλο ενδιαφέρον. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της εσπερίδας, MSD, La Roche Posay , Οικογένεια Χριστοδούλου που χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση τους δεν θα υπήρχε η δυνατότητα τέτοιων δράσεων. Αυτό που θέλουμε να θυμούνται όλοι και να κρατήσουνε από τον όμιλο μας είναι το πιστεύω μας, Κανένας μόνος του απέναντι στο καρκίνο.

Η διευθύντρια του ΟΕΚΚ-ΑγκαλίαΖΩ, Όλγα Λιοντοπούλου, δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη για την επιτυχία της εκδήλωσης και ευχαρίστησε με τη σειρά της όλους όσους στέκονται αρωγοί στο έργο του ομίλου. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη κυρία Γκόγκα, στο κύριο Στρατηγό και στη κυρία Γεωργίου για την αποδοχή της πρόσκλησης από τη πρώτη στιγμή. Ολοκλήρωσε τη δήλωση της υπογραμμίζοντας ότι μόνο μέσω της σύμπνοιας και της ομαδικότητας μπορούν να συμβούν όμορφα πράγματα.